Voorwoord

Amice, Amica,

Welkom op de website van de Jonge Balie Midden-Nederland! De Jonge Balie Midden-Nederland is al sinds jaar en dag dé vereniging voor jonge advocaten in het arrondissement Midden-Nederland.

De provincie Utrecht kent ongeveer 1,24 miljoen inwoners (waarvan ruim 64.000 studenten). Slechts 1.865 staan als advocaat ingeschreven in het arrondissement. Van deze 1.865 zal overigens naar alle waarschijnlijkheid slechts een deel ook daadwerkelijk in het arrondissement woonachtig zijn. En dan zijn er van deze 1.865 ook nog maar ongeveer 450 advocaten lid van de Jonge Balie Midden-Nederland. U bevindt zich dus in select gezelschap.

En dat is niet zonder reden. Het zijn van advocaat is een verantwoordelijke taak, die niet voor iedereen is weggelegd. Met name in de beginperiode van je carrière kan deze taak als zwaar aanvoelen. Menig beginnend advocaat zal de wanhoop herkennen die zich van hem of haar meester maakt als zich een nieuwe zaak, voor een nieuwe cliënt op een nieuw rechtsgebied voordoet, terwijl de patroon of meer ervaren kantoorgenoot net twee weken met vakantie is in onherbergzame gebieden zonder bereik met de mobiele telefoon. Of de frustratie op het moment dat blijkt dat de voorbereiding van het tentamen Jaarrekeninglezen voor de beroepsopleiding toch net iets arbeidsintensiever is dan van tevoren gedacht, terwijl daarover op kantoor toch echt anders wordt gedacht. Of de twijfel op het moment vlak voor de zitting als de cliënt vraagt of het bij de kantonrechter eigenlijk wel gebruikelijk is een toga te dragen.

Het is dan ook prettig om ervaringen te kunnen delen met confrères en collega’s die in hetzelfde schuitje zitten. Om te kunnen sparren met mensen die tegen dezelfde kwesties aanlopen. Te spreken over kwesties waar je zelf nog nooit mee te maken hebt gehad, of juist om cliënten door te verwijzen naar iemand van wie je weet dat deze wel ervaring heeft op dit specifieke rechtsgebied. Of natuurlijk om onder het genot van een drankje eens even lekker te klagen over het werkende leven.

De Jonge Balie Midden-Nederland biedt een platform voor jonge advocaten om hieraan uitvoering te geven. Door (de leden van) de Jonge Balie Midden-Nederland worden niet alleen maandelijkse borrels georganiseerd, maar ook pleitwedstrijden, lezingen, feesten, een buitenlandreis, debatmiddagen, ontmoetingen met de rechterlijke macht, etc. Dit alles is uiteraard niet mogelijk zonder actieve leden. Houdt dus vooral de agenda in de gaten en sluit je aan bij de diverse activiteiten die de Jonge Balie Midden-Nederland organiseert. Het bestuur van Jonge Balie Midden-Nederland ziet jullie graag en is uiteraard van harte bereid alle eventuele vragen te beantwoorden.

Rest mij niets anders om ook de bij de Jonge Balie Midden-Nederland aangesloten sponsorpartners van harte te bedanken voor hun inbreng, want ook zonder hen zouden geen activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Hopelijk tot ziens en met hartelijke groet,

Stef Vullings

Voorzitter Jonge Balie Midden-Nederland

 

 

Groot & Evers B.V.

Courtesie   Donna

 

 

Van Benthem & Keulen