Lid worden

Het lidmaatschap van de Jonge Balie Midden-Nederland is gedurende de stageperiode verplicht gesteld door de Raad van de Orde van het arrondissement Midden-Nederland.

Wanneer je nieuw bent in ons arrondissement word je uitgenodigd voor een kennismaking met de Raad van de Orde en de Jonge Balie Midden-Nederland. Tijdens deze kennismaking kun je je inschrijven als nieuw lid. Je kunt je ook online inschrijven via het inschrijfformulier hieronder. Nieuwe leden worden twee maal per jaar uitgenodigd voor een informele kennismaking met het bestuur onder het genot van een hapje en een drankje. 

De contributie geldt voor een heel verenigingsjaar. Het maakt dus niet uit in welke maand van het jaar het lidmaatschap aanvangt, de contributie is voor alle leden gelijk. Er wordt niet gewerkt met een verlaging naar rato van de startdatum van het lidmaatschap. De contributie bedraagt EUR 50,- per jaar en wordt jaarlijks gefactureerd op je kantooradres. Het lidmaatschap is echter persoonsgebonden (en dus niet aan het kantoor waar je werkt) en de contributie wordt per verenigingsjaar gefactureerd. 

Opzegging van je lidmaatschap dient schriftelijk voor 1 november a.s. te geschieden. Dit kan ook per e-mail via midden-nederland@jongebalie.nlLet op: uitschrijving bij het arrondissement Midden-Nederland betekent niet een automatische uitschrijving bij de Vereniging Jonge Balie Midden- Nederland.

Commissie

Een lid van de Jonge Balie Midden-Nederland kan zich opgeven voor een commissie. Er zijn jaarlijks posten te verdelen over de commissie de Plaatselijke Pleitwedstrijden, de Landelijke Pleitwedstrijden, de Buitenlandreis en het De Slimste Advocaat. Via de mailing van de Jonge Balie Midden-Nederland wordt bekendgemaakt wanneer opgave voor een commissie mogelijk is.

Inschrijfformulier

Schrijf je hieronder in bij de Jonge Balie Midden-Nederland. Dit formulier kun je gebruiken zowel als je "nieuw" als advocaat-stagiaire in ons arrondissement begint, als in geval van verhuizing vanuit een ander arrondissement.