Home » Activiteiten » Buitenlandreis

Buitenlandreis

Banner-Vers (003).gif

 

  

 

 

Geweldige buitenlandreis in het zonnige Madrid

Het alarm van mijn telefoon doorbreekt ruw de stilte van de nacht. Het is donderdag 14 september, 3:15 uur. De Jonge Baliereis staat op het punt om te beginnen. Op Schiphol aangekomen, kan al snel worden vastgesteld dat een ieder de luchthaven tijdig heeft weten te bereiken: vijftig jonge advocaten met een gezamenlijk doel: de ochtendvlucht naar Madrid van 7:00 uur.

Wanneer ik in mijn geheugen graaf in een poging logisch verslag te doen van alle gebeurtenissen die na de landing in Spanje plaatsvonden, word ik overspoeld door een stortvloed van in hoog tempo opeenvolgende herinneringen. Bijzondere, komische, vreemde  herinneringen. Clubs met meerdere verdiepingen, meesterlijke risotto, een diplomaat die ons bijpraat over de Catalaanse kwestie, bier, oeverloos geleuter, mooie gebouwen, des-pa-cito, tapas, zon, perfecte paella, frisdrankglazen halfvol gin, Spaanse advocaten die de hele avond doorwerken, oude bekenden, nieuwe bekenden, danseressen, een lange wandeling door het park, hete tramstations, een koude rooftop-bar, afschuwelijke achtbanen, een Spaans/Brabantse wijnproeverij, dansen, nog meer dansen en vooral een ontzettend goede sfeer.

Men neme vijftig jonge advocaten van zeer divers pluimage, een programma van circa 20 uur per etmaal en men klutst dit in een mengbeker genaamd Madrid ruim 72 uur lang door elkaar. De aldus vervaardigde cocktail bleek, merkwaardig genoeg, perfect in evenwicht te zijn. Een dwaas, buitenissig evenwicht, dat maar korte tijd in stand kon blijven. Maar gedurende die tijd klopte het gewoon. Een heel bijzondere ervaring.

En dan is het opeens zondag, even na het middaguur, en raakt het landingsgestel van de  KLM-Boeing de Nederlandse bodem. Ik heb de afgelopen nacht twee uur geslapen maar voel me prima. Nadat ik het vliegtuig heb verlaten, keer ik me om, schud zwijgend enkele handen en observeer hoe de laatste van mijn reisgenoten een voor een het vliegveld betreden. Sommigen ogen zo fris als de dag waarop wij vertrokken, anderen  alsof zij zojuist uit een oorlogsgebied zijn geëvacueerd. Weldra zullen we terugkeren naar de wereld van deadlines en targets, van winnen en verliezen. De storm van mateloze energie, levenslust en saamhorigheid is na drie etmalen gaan liggen. Deze constatering stemt mij niet somber, integendeel. Want ik was erbij, drie etmalen lang, in het oog van de storm. Het is goed geweest.

Mijn dankbaarheid gaat uit naar onze gulle sponsoren. Voorts wil ik opnieuw mijn waardering uitspreken voor mijn hardwerkende commissieleden, voor Lisanne Brouwer en de overige bestuursleden en voor onze fantastische deelnemers.

Het was me een waar genoegen.

Hein C. Vroege

Commissievoorzitter